Мачове, коментатори, телевизии, профили, извинения и прочие

Спортувам почти откакто се помня, аматьорски, но с хъс. Знам, че всяко постижение изисква огромно количество труд и постоянство, затова намирам неуважителните изказвания от страна на телевизионните коментатори на спортни събития за крайно неуместни. 

По време на мача Франция - Албания коментаторът направи няколко изказвания, които ме провокираха да напиша съобщение на БНТ1, в което да им споделя мнението си. Потърсих БНТ във Фейсбук и написах лично съобщение. На следващата сутрин получих умопомрачителен отговор, който не се сдържах да не публикувам на стената си. По-късно от един от коментарите разбрах, че съм водил разговор с фалшив профил на БНТ. Свързах се с истинския профил на БНТ, извиних се за грешката, но за съжаление не можах да редактирам поста си.

Част от добрата култура в мрежата изисква да посочваш източниците си, нещо което Иво Сиромахов за съжаление не е направил, така че негов анагжимент е да разясни историята на онези няколкостотин човека, които са харесали снимката от разговора ми с фалшивия профил.

Накратко:

  • Категорично поддържам мнението си за промяна в отношението на коментаторите към спортистите и техните прояви
  • Извинение към БНТ за злепоставянето
  • Извинение към онези, които неволно споделиха невярна информация
  • Поука за мен: взимай профила от уеб страницата на съответната организация

Разговор с фалшив профил на БНТ1

Пост на Иво Сиромахов