Made by Raina Kniaginia

"спонори" на българското знаме

Описание на изображение

В Резово, от двете страни на реката, която определя границата ни с Турция има табла с надписи "Република Турция" и "Република България" и флагове на двете държави. Тази паметна плоча с дизайн на надгробна се намира до пилона с българския флаг.

Не знам дали има нормален български гражданин, който да не изкара пяна на устата от възмущение при вида на този "ансамбъл".

Оказва се, че присъствието на националните символи на държавната ни граница трябва да бъде спонсорирано, т.е. държвата няма нужното финансиране и/или желание да постави националния флаг там, където е супер задължително да присъства.

Интересното е, че в паметната плоча фигурира представител на държавата, кметът на Царево, в чийто прерогативи вероятно се включва осигуряване на присъствието на държавните символи където е необходимо. Въпросният Петко Арнаудов се е определил като вечен кмет на Царево - няма обявени години на мандата му, поне начална да имаше.

Заглавието на плочата, обаче е хит - "Това знаме се вее тук, благодарение на:" ... не бе пичове, това знаме се вее там благодарение на Левски, Ботев, Бенковски, опълченицте на Шипка, загиналите при Драва и още много като тях.

Все едно Райна Княгиня да беше сложила едно надписче "Made by Raina Kniaginia" под "Свобода или смърт".